Suomen Pipliaseura

7.4.2024 1. sunnuntai pääsiäisestä

Kuuntele Tässä olen harjoitus 7.4.2024

TÄSSÄ

Kun mieleni on lukossa, en pysty koskettamaan sinua Jeesus. Tule silloin äkkiä luokseni!

. . .

”Minä tässä olen”, sinä sanot.


SANA

Oppilaiden vielä puhuessa Jeesus seisoi äkkiä heidän keskellään ja sanoi: ”Rauhaa teille.” Oppilaat kauhistuivat ja luulivat näkevänsä aaveen. Jeesus sanoi: ”Miksi olette poissa tolaltanne? Miksi annatte epäilyjen nousta mieleenne? Katsokaa käsiäni ja jalkojani niin näette, että minä tässä olen. Koskettakaa minua niin huomaatte, että olen lihaa ja luuta toisin kuin aaveet.” Näin sanottuaan Jeesus näytti oppilaille kätensä ja jalkansa. Oppilaat olivat vielä aivan sekaisin ilosta, kun Jeesus jo kysyi, oliko heillä mitään syötävää. He antoivat hänelle palan paistettua kalaa, ja hän otti ja söi sen siinä heidän edessään. Jeesus sanoi: ”Tätä minä tarkoitin, kun puhuin teille ollessani vielä teidän kanssanne. Kaiken, mitä minusta on kirjoitettu Mooseksen laissa, profeettojen kirjoissa ja psalmeissa, täytyi toteutua.” Silloin oppilaiden mieli avautui ymmärtämään kirjoituksia. Jeesus sanoi heille: ”Näin on kirjoitettu. Kristuksen piti kärsiä ja nousta kuolleista kolmantena päivänä. Hänen nimissään on kaikkia kansoja kehotettava kääntymään, jotta ne saisivat syntinsä anteeksi. Työ alkaa Jerusalemista, ja te olette tämän todistajia. Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut. Pysykää kaupungissa, kunnes saatte korkeudesta voiman suojaksenne.” (Luuk. 24: 36–49)

  • Oppilaat olivat lukittujen ovien takana peloissaan ja hämmennyksissä. Äkkiä Jeesus seisoi heidän keskellään. Jotakin täysin odottamatonta tapahtui ja ei kuitenkaan: kaikki kirjoitettu oli todistanut samaa. Tunnenko halua oppilaiden tavoin koskettaa Jeesusta, joka on lihaa ja luuta, käsin tuntuvan totta? Mitä tämä kosketus viestii minulle tänään?
  • Missä minun mieleni kenties kaipaa epäilyjen sijasta avautumista Jumalan todellisuudelle ja uutta luovalle voimalle tänään?
  • ”Minä tässä olen” – kuulostelen näitä Jeesuksen sanojen vaikutusta itsessäni.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan olemme kaikki hiljaa kätketyt.” (VK 600: 1) Tunnustelen mielessäni, millainen tämä ihmeellinen, korkeudesta saapuva suoja on ja antaudun sen varaan.

Raamatunteksti(t)

Jeesus ilmestyy apostoleille

36Kun he vielä puhuivat tästä, yhtäkkiä Jeesus itse seisoi heidän keskellään ja sanoi: »Rauha teille.» 37He pelästyivät suunnattomasti, sillä he luulivat näkevänsä aaveen. 38Mutta Jeesus sanoi heille: »Miksi te olette noin kauhuissanne? Miksi teidän mieleenne nousee epäilyksiä? 39Katsokaa minun käsiäni ja jalkojani: minä tässä olen, ei kukaan muu. Koskettakaa minua, nähkää itse. Ei aaveella ole lihaa eikä luita, niin kuin te näette minussa olevan.» 40Näin puhuessaan hän näytti heille kätensä ja jalkansa. 41Kuitenkaan he eivät vielä tienneet, mitä uskoa, niin iloissaan ja ihmeissään he nyt olivat. Silloin Jeesus kysyi: »Onko teillä täällä mitään syötävää?» 42He antoivat hänelle palan paistettua kalaa 43ja näkivät, kuinka hän otti sen käteensä ja söi.

Kirjoitusten täyttyminen

44Jeesus sanoi heille: »Tätä minä tarkoitin, kun ollessani vielä teidän kanssanne puhuin teille. Kaiken sen tuli käydä toteen, mitä Mooseksen laissa, profeettojen kirjoissa ja psalmeissa on minusta kirjoitettu.» 45Nyt hän avasi heidän mielensä ymmärtämään kirjoitukset. 46Hän sanoi heille: »Näin on kirjoitettu. Kristuksen tuli kärsiä kuolema ja kolmantena päivänä nousta kuolleista, 47ja kaikille kansoille, Jerusalemista alkaen, on hänen nimessään saarnattava parannusta ja syntien anteeksiantamista. 48Te olette tämän todistajat. 49Minä lähetän teille sen, minkä Isäni on luvannut. Pysykää tässä kaupungissa, kunnes saatte varustukseksenne voiman korkeudesta.»

Luukas 24:36-49KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä