Suomen Pipliaseura

6.6.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 6.6.2024

TÄSSÄ

Haluan rakastaa ja saada rakkautta!

. . .

Paljasta minulle itsesi, Rakkaus!


SANA

Jumala on rakkaus. Kun joku pysyy rakkaudessa, hän pysyy Jumalassa ja Jumala hänessä.

Näin me toteutamme rakkauden tarkoituksen ja voimme olla rohkeita tuomion päivänä. Olemmehan maailmassa Kristuksen kaltaisia. Rakkaudessa ei ole pelkoa, vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon. Pelko onkin jo rangaistus sinänsä, sillä pelokas ei ole tullut täydelliseksi rakkaudessa. Me rakastamme, koska Jumala on ensin rakastanut meitä. Jos joku väittää rakastavansa Jumalaa mutta vihaa veljeään tai sisartaan, hän valehtelee. Miten hän voisi rakastaa Jumalaa, jota ei ole nähnyt, kun ei rakasta edes lähimmäistään, jonka näkee? Jos rakastaa Jumalaa, pitää rakastaa myös veljiään ja sisariaan. Tämän käskyn olemme Jumalalta saaneet. (1. Joh. 4: 16–21)

  • Mitä minä tunnen Jumalaa kohtaan: voinko luottaa hänen rakkauteensa vai pelkäänkö häntä vai vaihtelevatko tunnetilani? Mitä ajatus tuomion päivästä minussa herättää?
  • Kysyn Jumalalta, miten voisin pysyä hänen rakkaudessaan ja kuuntelen, mitä hän vastaa minulle.
  • Kristityn kutsumus on olla maailmassa Kristuksen kaltainen. Mitä rukoilen elääkseni sen mukaisesti?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Minä tiedän, että hänen käskyssään on ikuinen elämä.” (Joh. 12: 50)

Raamatunteksti(t)

16Me olemme oppineet tuntemaan Jumalan rakkauden kaikkia meitä kohtaan ja uskomme siihen.

Rakkaudessa ei ole pelkoa

Jumala on rakkaus. Se, joka pysyy rakkaudessa, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä. 17Jumalan rakkaus on saavuttanut meissä täyttymyksensä, kun me tuomion päivänä astumme rohkeasti esiin. Sellainen kuin Jeesus on, sellaisia olemme mekin tässä maailmassa. Pelkoa ei rakkaudessa ole, 18vaan täydellinen rakkaus karkottaa pelon. Pelossahan on jo rangaistusta; se, joka pelkää, ei ole tullut täydelliseksi rakkaudessa.

Joka rakastaa Jumalaa, rakastaa myös veljeään

19Me rakastamme, koska Jumala on ensin rakastanut meitä. 20Jos joku sanoo rakastavansa Jumalaa mutta vihaa veljeään, hän valehtelee. Sillä se, joka ei rakasta veljeään, jonka on nähnyt, ei voi rakastaa Jumalaa, jota ei ole nähnyt. 21Tämän käskyn me olemmekin häneltä saaneet: joka rakastaa Jumalaa, rakastakoon myös veljeään.

1. Johanneksen kirje 4:16-21KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä