Suomen Pipliaseura

7.1.2024 1. sunnuntai loppiaisesta

Kuuntele Tässä olen harjoitus 7.1.2024

TÄSSÄ

Tuon eteesi sisimpäni ajatukset; kaiken mitä olen ja olen ollut, mitä suunnittelen ja aion. Jumala, annan minun löytää sinut omasta olemisestani, nyt kun pysähdyn kohdallesi.

. . .

Rauhoita ajatukseni ja olemiseni.


SANA

Kansa odotti ja mietti mielessään, mahtoiko Johannes olla Kristus. Johanneksella oli tapana sanoa heille: ”Minä kastan teidät vedellä, mutta tulossa on minua mahtavampi mies. En ole tarpeeksi arvokas edes riisumaan hänen sandaalejaan. Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella. Hänellä on kädessään työkalu, jolla hän puhdistaa puidun viljan. Jyvät hän kokoaa varastoon, mutta kaiken muun hän polttaa sammumattomassa tulessa.”

Johannes esitti kansalle monia muitakin kehotuksia sanomaansa julistaessaan. - -

Kaikki ihmiset oli kastettu, ja Jeesuskin oli saanut kasteen. Hän oli rukoilemassa, kun taivas avautui ja Pyhä Henki laskeutui kyyhkysen hahmossa hänen ylleen. Taivaasta kuului ääni: ”Sinä olet minun rakas Poikani, ja sinuun minä olen kiintynyt.” (Luuk. 3: 15–18, 21–22)

  • Johanneksen toimintaa seuratessaan ihmiset miettivät mahtoiko hän olla Kristus. Johannes ilmaisi kuitenkin selvästi, että vasta hänen jälkeensä tulisi Kristus. Onko minun joskus vaikeaa erottaa ihminen ja hänen asiansa tai tehtävänsä toisistaan? Ihailenko liikaa henkilöä, jos hän on karismaattinen tai jollakin elämänalueella erityisen hyvä?
  • Jumala tunnustaa rakkautensa ja kiintymyksensä Jeesukseen avoimesti. Millaisia merkkejä minä olen saanut Jumalalta siitä, että hän on minuun kiintynyt? Milloin elämäni aikana olen tuntenut hänen rakkautensa erityisesti itseäni kohtaan?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Kiitos, Jumala, että sinun rakkautesi on ääretön, aina jatkuva, aina läsnäoleva. Kiitos, että sinun kätesi kannattelevat silloin, kun minun voimani loppuvat. Kiitos, että armosi on ääretön, se takaa anteeksiantamuksen, vaikka olisin tehnyt väärin. Kiitos, että sinä rakastat, vaikka minä en aina jaksaisikaan.

Raamatunteksti(t)

15Kansa oli odotuksen vallassa. Kaikki pohdiskelivat, oliko Johannes ehkä Messias. 16He saivat Johannekselta vastauksen: »Minä kastan teidät vedellä, mutta on tuleva minua väkevämpi. Minä en kelpaa edes avaamaan hänen kenkiensä nauhoja. Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella. 17Hänellä on kädessään viskain, ja sillä hän puhdistaa puimatantereensa viljan. Jyvät hän kokoaa aittaansa, mutta ruumenet hän polttaa tulessa, joka ei koskaan sammu.»

18Monilla muillakin tavoin Johannes vetosi ihmisiin julistaessaan heille evankeliumia. 19Mutta kun hän nuhteli neljännesruhtinas Herodesta tämän veljen vaimon Herodiaan tähden ja moitti häntä myös muista pahoista teoista, 20Herodes teki vielä senkin, että telkesi Johanneksen vankilaan.

Jeesuksen kaste

21Paljon kansaa oli kastettu. Kun myös Jeesus oli kastettu, niin taivas aukeni hänen rukoillessaan 22ja Pyhä Henki laskeutui hänen ylleen näkyvässä muodossa, kyyhkysen kaltaisena. Ja taivaasta kuului ääni: »Sinä olet minun rakas Poikani, sinuun minä olen mieltynyt.»

Luukas 3:15-22KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä