Suomen Pipliaseura

8.1.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 8.1.2024

TÄSSÄ

Astun, Jumala, läsnäoloosi. Sinä olet jo odottamassa, vastaanottamassa, valmiina avaamaan kaiken sen, mikä minussa on lukossa ja salassa.

. . .

Sinä avaat ja kukaan ei voi sulkea. Sinä et pakota, vaan tarjoat vapautta.

SANA

Kun Johannes oli vangittu, Jeesus tuli Galileaan. Hän julisti Jumalan ilosanomaa ja sanoi: ”Aika on täyttynyt, ja Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Uskokaa ilosanoma ja muuttakaa elämänne suunta!”

Kun Jeesus kulki Galileanjärven rantaa, hän näki Simonin ja tämän veljen Andreaksen. He olivat järvellä kalastamassa heittoverkoilla, koska kalastus oli heidän ammattinsa. Jeesus sanoi heille: ”Tulkaa minun mukaani, niin teen teistä ihmisten kalastajia.” He jättivät saman tien verkkonsa ja lähtivät seuraamaan Jeesusta. Jonkin matkaa kuljettuaan Jeesus näki Sebedeuksen pojat Jaakobin ja Johanneksen. He olivat veneessä ja kunnostivat verkkojaan. Jeesus kutsui heidät heti mukaansa, ja he seurasivat häntä. Isänsä Sebedeuksen ja tämän palkkalaiset he jättivät veneeseen. (Mark. 1: 14–20)

  • Mikä on minun elämäni suunta? Mikä vaikuttaa elämäni suuntaan: ilo, pelko, ahdistus, katkeruus?
  • Jos olisin keskellä arkista elämääni, vastuussa työstä ja läheisistäni, miltä tuntuisi kutsu jättää kaikki ja lähteä kohti tuntematonta tulevaisuutta? Mitä ympärillä olevat ihmiset ajattelisivat päätöksestäni? Mitä minä olen jättänyt taakseni seuratessani Jeesusta?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Elämässä on taitekohtia, hetkiä, jolloin haluan muutosta, tunnen tarvetta lähteä uuteen suuntaan, haluan löytää elämään merkitystä. Sisäinen kutsu tai kaipaus ohjaa eteenpäin. Jumala, anna minulle herkkyyttä kuulla hiljaiset sisäiset kuiskaukset, jotka kutsuvat tarkistamaan totuttuja arkisia rutiineja ja muuttamaan elämän suuntaa.

Raamatunteksti(t)

Jeesus julistaa evankeliumia

14Kun Johannes oli vangittu, Jeesus palasi Galileaan ja julisti Jumalan evankeliumia. 15Hän sanoi: »Aika on täyttynyt, Jumalan valtakunta on tullut lähelle. Kääntykää ja uskokaa hyvä sanoma!»

Ensimmäiset opetuslapset

16Kun Jeesus kulki Galileanjärven rantaa, hän näki Simonin ja tämän veljen Andreaksen. He olivat järvellä kalastamassa heittoverkolla; he olivat näet kalastajia. 17Jeesus sanoi heille: »Lähtekää minun mukaani. Minä teen teistä ihmisten kalastajia.» 18He jättivät heti verkkonsa ja lähtivät seuraamaan Jeesusta.

19Jonkin matkaa kuljettuaan Jeesus näki Jaakobin, Sebedeuksen pojan, ja hänen veljensä Johanneksen. Hekin olivat veneessä, verkkojaan selvittelemässä. 20Jeesus kutsui heti heidät. He jättivät isänsä Sebedeuksen ja tämän palkkalaiset veneeseen ja lähtivät seuraamaan Jeesusta.

Markus 1:14-20KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä