Suomen Pipliaseura

9.3.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 9.3.2024

TÄSSÄ

Katselen elämääni, sen erilaisia vaiheita. Jumala, sinä tunnet vaiheeni, tiedät onnistumiseni ja virheeni. Sinulta mikään ei ole salassa.

. . .

Sinun läsnäolossasi olen kotona. Sinun rakkaudessasi on elämäni voima.


SANA

Silloin Jeesus sanoi: ”Simon, minulla on sinulle asiaa.” ”Kerro pois, opettaja”, fariseus vastasi.

”Oli kaksi miestä”, Jeesus aloitti. ”Molemmat olivat velkaa rahanlainaajalle, toinen viisisataa denaaria, toinen viisikymmentä. Kun heillä ei ollut varaa maksaa, rahanlainaaja antoi molemmille velan anteeksi. Mitä luulet, kumpi heistä rakastaa häntä enemmän?” Simon vastasi: ”Varmaankin se, joka sai anteeksi isomman velan.” ”Hyvin päätelty”, Jeesus sanoi. Hän kääntyi naiseen päin mutta puhui Simonille: ”Katso tätä naista. Kun tulin kotiisi, et antanut minulle jalkojenpesuvettä, mutta hän kasteli jalkani kyynelillään ja kuivasi ne hiuksillaan. Sinä et suudellut minua tervehdykseksi, mutta hän ei ole saavuttuaan muuta tehnytkään kuin suudellut jalkojani. Sinä et voidellut päätäni oliiviöljyllä, mutta hän voiteli jalkani tuoksuöljyllä. Siksi sanon sinulle: Hänen monet väärät tekonsa on annettu anteeksi, ja niinpä hän rakasti paljon. Se taas, jolle annetaan vain vähän anteeksi, rakastaa vain vähän.” Jeesus sanoi naiselle: ”Sinun syntisi on annettu anteeksi.”

Muut vieraat ihmettelivät: ”Kuka on tämä mies, joka antaa syntejäkin anteeksi?”

Mutta Jeesus sanoi naiselle: ”Pelastuit, koska luotit minuun. Mene rauhassa.” (Luuk. 7: 40–50)

  • Mitä asiaa Jeesuksella on nyt minulle?
  • Jos minulla olisi oikein suuret velat, miltä tuntuisi, jos joku maksaisi ne pois? Mitä tuntisin häntä kohtaan?
  • Nainen pelastui, koska luotti. Luotanko minä Jumalaan? Luotanko kaikenlaisissa elämän asioissa siihen, että kun teen parhaani, sen mihin pystyn, niin kaikki järjestyy? Millä tavalla luottamus auttaisi minua tämänhetkisessä elämäntilanteessani?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Tänäänkin voin luottaa Jumalaan.

Raamatunteksti(t)

40Silloin Jeesus sanoi hänelle: »Simon, minulla on sinulle puhuttavaa.» »Puhu vain, opettaja», fariseus vastasi.

41»Oli kaksi miestä», sanoi Jeesus. »He olivat velkaa rahanlainaajalle, toinen viisisataa, toinen viisikymmentä denaaria. 42Kun heillä ei ollut millä maksaa, rahanlainaaja antoi molemmille velan anteeksi. Miten on, kumpi heistä nyt rakastaa häntä enemmän?» 43Simon vastasi: »Eiköhän se, joka sai enemmän anteeksi.» »Aivan oikein», sanoi Jeesus. 44Hän kääntyi naiseen päin ja puhui Simonille: »Katso tätä naista. Kun tulin kotiisi, sinä et antanut vettä jalkojeni pesuun, mutta hän kasteli jalkani kyynelillään ja kuivasi ne hiuksillaan. 45Sinä et tervehtinyt minua suudelmalla, mutta hän on suudellut jalkojani siitä saakka kun tänne tulin. 46Sinä et voidellut päätäni öljyllä, mutta hän voiteli jalkani tuoksuöljyllä. 47Niinpä sanonkin sinulle: hän sai paljot syntinsä anteeksi, sen vuoksi hän rakasti paljon. Mutta joka saa anteeksi vähän, se myös rakastaa vähän.» 48Ja hän sanoi naiselle: »Kaikki sinun syntisi on annettu anteeksi.»

49Pöytävieraat alkoivat ihmetellä: »Kuka tuo mies on? Hänhän antaa syntejäkin anteeksi.» 50Mutta Jeesus sanoi naiselle: »Uskosi on pelastanut sinut. Mene rauhassa.»

Luukas 7:40-50KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.18.8
Seuraa meitä